Wojciech Strzałkowski12.01.2015

GTS Poland pod marką T‑Mobile

Od 15 stycznia br. wszystkie usługi i produkty dostępne do tej pory pod marką GTS będą oferowane pod silną międzynarodową marką Grupy Deutsche Telekom. Jest to kolejny etap integracji spółek T‑Mobile Polska i GTS Poland, który rozpoczął się w czerwcu 2014 roku.

Na początku czerwca ubiegłego roku GTS Central Europe formalnie dołączył do Grupy Deutsche Telekom. W związku z tym spółki GTS Poland oraz T‑Mobile Polska rozpoczęły proces integracji, którego celem jest połączenie eksperckiej wiedzy i rozwiązań GTS na rynku biznesowym z technologiami i nowoczesną infrastrukturą telekomunikacyjną T‑Mobile.

Kolejnym krokiem do osiągnięcia tego celu jest oferowanie od 15 stycznia 2015 roku kompleksowych usług stacjonarnych i mobilnych pod jedną mocną i bardzo dobrze rozpoznawalną w Polsce i na świecie marką T‑Mobile Grupy Deutsche Telekom. Pozwoli to na stworzenie nowej jakości na rynku zintegrowanych usług telekomunikacyjnych i teleinformatycznych dla klientów biznesowych i hurtowych w Polsce oraz w całej Europie.

„Dzięki połączeniu potencjału obu firm dysponujemy jeszcze mocniejszym zespołem i już teraz oferujemy klientom biznesowym więcej możliwości niż mieli dotychczas. Po rebrandingu siła marki T‑Mobile dodatkowo wzmocni naszą pozycję na rynku usług zintegrowanych dla klientów biznesowych” powiedział Igor Matejov Członek Zarządu T‑Mobile Polska i GTS Poland.

Wprowadzenie nowej marki z punktu widzenia klientów GTS Poland będzie całkowicie nieodczuwalne. Wszystkie zmiany zostaną wprowadzone płynnie i bez konieczności podejmowania przez klientów jakichkolwiek działań. Rebranding nie oznacza formalno-prawnej integracji spółek T‑Mobile Polska i GTS Poland. Dlatego zasady współpracy z GTS Poland pozostają bez zmian, a klienci spółki będą mogli bez żadnych przeszkód kontynuować swoje dotychczasowe umowy i jednocześnie korzystać z nowych promocji oferowanych przez T‑Mobile Polska.

15 stycznia br. wszystkie materiały marketingowe GTS Poland, w tym strona internetowa, zostaną dostosowane do standardów obowiązujących w Grupie Deutsche Telekom. Do domeny T‑Mobile zostaną przeniesione firmowe adresy e-mail i internetowe aplikacje, z których korzystają klienci. Dotychczasowe adresy będą jeszcze obowiązywały równolegle przez pewien czas, aby zapewnić ciągłość procesów biznesowych.