Konrad Mróz17.09.2014

Kolejne pociągi PKP Intercity z bezpłatnym Wi-Fi wjeżdżają na tory

Od poniedziałku 15 września br., pasażerowie pociągów ekspresowych Kościuszko, Krakus, Górnik i Klimczok mogą korzystać z bezpłatnego Wi-Fi dostarczonego przez T‑Mobile Polska.

pkp_wifi

„HotSpot T‑Mobile” to wspólny projekt PKP Intercity i T‑Mobile Polska, w ramach którego w pociągach przewoźnika udostępniany jest bezpłatny Internet. Kolejne składy z dostępem do Wi-Fi właśnie wjeżdżają na tory.

Wiemy jak ważny jest dla naszych klientów komfort podróży, dlatego zwiększamy liczbę pociągów z bezpłatnym dostępem do Internetu. Od tego tygodnia swobodnie surfować w sieci będą mogli pasażerowie pociągów Kościuszko, Krakus, Górnik i Klimczok – wyjaśnia Zuzanna Szopowska, rzecznik prasowy PKP Intercity.

Osoby podróżujące pociągami coraz chętniej korzystają z Wi-Fi. Potwierdzają to dane – codziennie z usługi korzysta już ponad1 500 osób. W ciągu miesiąca liczba ta wzrosła trzykrotnie – mówi Konrad Mróz z Biura Prasowego T‑Mobile Polska.

Lista pociągów z bezpłatnym dostępem do Internetu:

• EIC Beskidy: kursujący na linii Warszawa-Bielsko-Biała, przez Katowice,
  • EIC Klimczok: kursujący na linii Bielsko-Biała- Katowice,
  • EIC Słowacki: kursujący na linii Warszawa-Poznań,
  • EIC Sawa: kursujący na linii Warszawa-Kraków,
  • EIC Tatry: kursujący na linii Warszawa-Kraków,
  • EIC Krakus: kursujący na linii Warszawa-Kraków,
  • EIC Mickiewicz: kursujący na linii Warszawa-Kraków,
  • EIC Modrzejewska: kursujący na linii Kraków – Warszawa,
  • EIC Kościuszko: kursujący na linii Warszawa-Kraków-Warszawa
  • EIC Kaszub: kursujący na linii Warszawa-Gdynia-Warszawa,
  • EIC Norwid: kursujący na linii Kraków – Gdynia, przez Warszawę,
  • EIC Górnik: kursujący na linii Warszawa-Wrocław-Warszawa.

PKP Intercity S.A. to operator kolejowy specjalizujący się w krajowych i międzynarodowych przewozach dalekobieżnych. Firma powstała w 2001 r. W barwach przewoźnika kursuje codziennie około 300 składów. Spółka uruchamia pociągi kategorii Express InterCity (EIC) oraz Twoje Linie Kolejowe (TLK). Więcej informacji na: www.intercity.pl

T‑Mobile Polska S.A. jest jedną z największych sieci komórkowych w Polsce, obsługującą blisko
16 mln klientów. Świadczy pełen zakres usług telekomunikacyjnych dla klientów indywidualnych oraz instytucjonalnych. Oferta firmy obejmuje usługi głosowe i nie-głosowe, w tym bezprzewodowy dostęp do Internetu i usługi multimedialne.

Kontakt:

Zuzanna Szopowska, PKP Intercity S.A.
tel.  + 48 697 044 484
e-mail: rzecznik@intercity.pl

Konrad Mróz, T‑Mobile Polska S.A.
Tel. +48  602 203 067
e-mail: Konrad.Mroz@t-mobile.pl