Piotr Żaczko02.12.2014

Rusza Strefa T‑Mobile w Player.pl – efekt strategicznej współpracy T‑Mobile Polska S.A. i TVN S.A.

T‑Mobile Polska, jeden z największych operatorów telekomunikacyjnych na polskim rynku oraz TVN S.A., wiodący komercyjny nadawca telewizji w Polsce, uruchamiają przeznaczony dla klientów T‑Mobile nowy subskrypcyjny serwis wideo na żądanie (SVOD) Strefę T‑Mobile na należącej do TVN platformie VOD Player.pl. Serwis dostępny będzie od 3 grudnia br. dla wszystkich obecnych i nowych klientów T‑Mobile w ramach trzech pakietów do wyboru. Strefa T‑Mobile w Player.pl jest efektem podpisanego w październiku strategicznego porozumienia między obiema firmami.

Strategiczne porozumienie T‑Mobile Polska i TVN S.A. zawarto w odpowiedzi na rosnące  zainteresowanie Polaków dostępem do wysokiej jakości rozrywki dostosowanej do ich potrzeb – wszędzie tam i zawsze kiedy tego potrzebują. Połączenie wysokiej jakości treści dostarczanych przez TVN z infrastrukturą gwarantowaną przez najlepszą w Polsce sieć telekomunikacyjną należącą do T‑Mobile otwiera szeroki dostęp do świata mobilnej rozrywki. Uruchomiona w wyniku porozumienia usługa Strefa T‑Mobile dostępna będzie na urządzeniach mobilnych z systemami operacyjnymi Android, iOS i Windows Phone, można z niej będzie korzystać poprzez przeglądarkę internetową na komputerach osobistych.

Strefa T‑Mobile, działająca w ramach usługi Player, zapewnia dostęp na żywo do flagowych programów TVN (m.in. „Mam Talent!”, „MasterChef”, „Dzień Dobry TVN”), możliwość oglądania wybranych, najbardziej atrakcyjnych polskich i zagranicznych filmów fabularnych - od najpopularniejszych filmów i seriali z Hollywood po nagradzane produkcje polskie – a także wybrane, cieszące się popularnością kanały telewizyjne na żywo (m.in. TVN24, TVN Turbo i TVN Style). Dzięki usłudze Multiscreening klienci, posiadając jedno konto, będą mogli korzystać z usługi na wszystkich swoich urządzeniach mobilnych: laptopach, tabletach i smartfonach.

Obecni i nowi klienci T‑Mobile będą mogli wybrać jeden z trzech pakietów: pakiet podstawowy  Start, pakiet Kids dla najmłodszych odbiorców oraz przeznaczony dla najbardziej wymagającego odbiorcy Pakiet Multi.

Grzegorz Bors

Grzegorz Bors, członek zarządu T‑Mobile Polska odpowiedzialny za rynek prywatny

„T-Mobile towarzyszy swoim klientom w najważniejszych obszarach ich życia. Nie tylko ułatwiamy komunikację ale też pomagamy w zarządzaniu finansami w ramach naszych usług bankowych czy zarządzaniu flotą samochodów. Teraz wraz z TVN otwieramy drzwi do mobilnej rozrywki wszędzie tam i zawsze kiedy klienci potrzebują i to w najlepszej propozycji na rynku” – powiedział Grzegorz Bors, członek zarządu T‑Mobile Polska odpowiedzialny za rynek prywatny. Ponieważ uważnie śledzimy światowe trendy, analizujemy sygnały zmian w przyzwyczajeniach klientów i wsłuchujemy się w ich potrzeby, jesteśmy w stanie oferować najlepsze na rynku, innowacyjne rozwiązania.  Połączenie kompetencji T‑Mobile i TVN, czyli najlepszej sieci i bogatej biblioteki kontentowej to doskonała odpowiedź na potrzeby polskich konsumentów. Już od 3 grudnia usługa dostępna będzie dla wszystkich.” - dodał Bors.

Markus Tellenbach

Markus Tellenbach, Prezes Zarządu TVN i Dyrektor Generalny TVN S.A.

Markus Tellenbach, Prezes Zarządu TVN i Dyrektor Generalny TVN S.A. powiedział:TVN jest już liderem oglądalności telewizyjnej, a obecnie wzmacniamy naszą wiodącą pozycję na dynamicznie rozwijającym się rynku wideo na żądanie. Nawiązanie współpracy z T‑Mobile jest naturalnym krokiem w naszej strategii mobilnej, która stanowi odpowiedź na gwałtowne zmiany zachodzące w sposobie konsumpcji treści telewizyjnych. W ramach partnerstwa łączymy świetne rozwiązania technologiczne i obsługę klientów po stronie T‑Mobile z doświadczeniem TVN w obszarze newsów i treści rozrywkowych.”

Strefa T‑Mobile w Player.pl bazuje na modelu miesięcznej subskrypcji, dzięki czemu klienci w każdej chwili mogą zdecydować o zakupie bądź rezygnacji z pakietu. Klienci T‑Mobile mogą wypróbować przez miesiąc pakiet Multi bez żadnych opłat.

Pakiety umożliwiające dostęp do Strefy T‑Mobile

Pakiet Start

W ramach pakietu podstawowego START, który będzie domyślnie aktywowany wszystkim nowym i przedłużającym umowę klientom T‑Mobile, znajdą się 3 kanały na żywo (TVN Biznes i Świat, TVN Style oraz TVN Turbo), 10 odcinków wybranych bajek i pierwsze odcinki wybranych seriali, a także wybrane filmy.

Pakiet Kids

Pakiet Kids, w ramach którego oprócz trzech kanałów na żywo (TVN Biznes i Świat, TVN Style oraz TVN Turbo) znajdzie się ponad 400 odcinków popularnych i lubianych przez dzieci kreskówek, takich jak: „Świnka Peppa”, „Kucyki Pony”, „Baranek Shaun”, „Lego Ninjago”, „Pszczółka Maja” czy „Chuck i przyjaciele”. Kreskówki zostały starannie dobrane pod kątem dostosowania treści do najmłodszych widzów. Dodatkowo w ramach pakietu Kids nie są emitowane reklamy, opiekunowie mogą być więc całkowicie spokojni o bezpieczeństwo swoich podopiecznych. W pakiet Kids wliczono 5 godzin bezpłatnego transferu w T‑Mobile. Jego cena wynosi 4,99 zł miesięcznie.

Pakiet Multi

Zawiera 16 kanałów tv na żywo w tym kanały z portfolio TVN (TVN24, TVN Biznes i Świat, TVN Turbo, TVN Style) kanały z rodziny AXN, KinoPolska i Filmbox. Dodatkowo biblioteka ponad 130 przebojów filmowych (takich jak „O północy w Paryżu”, „Jak zostać królem”, „Ciekawy przypadek Benjamina Buttona” czy „Dyktator”)  z comiesięczną premierą prosto z kina (wśród pierwszych premier „Zacznijmy od nowa”, „Dawca Pamięci”, „Sin City 2: Damulka warta grzechu”, „Magia w blasku księżyca”). Każdego miesiąca biblioteka będzie rozszerzana o co najmniej 10 dodatkowych tytułów. W ramach pakietu użytkownik otrzyma dostęp do hitów serialowych, np. „House of Cards”, „Blacklist” („Czarna lista”), „Partnerki”, „The Bridge”, „Demony Da Vinci” czy nominowanego do nagrody Emmy, dostępnego w Polsce po raz pierwszy – „The 100”. A już wkrótce kolejne seriale, w tym m.in. wszystkie sezony „The Walking Dead”. Ofertę serialową uzupełniają pozycje, które zyskały już miano kultowych, np.: „Dwóch i Pół” czy „Przyjaciele” oraz wszystkie seriale TVN. W strefie T‑Mobile transmitowane będą także najbardziej popularne show TVN („MasterChef”, „Ugotowani”, „Kuchenne Rewolucje”, „Top Model”, „Mam Talent!” i inne). Pierwszy raz w historii będzie je można oglądać na smartfonach na żywo, równolegle z ich telewizyjną emisją.

Transmisja danych na potrzeby pakietu jest nielimitowana a miesięczna opłata za pakiet wynosi 14,99 zł.

Więcej informacji związanych ze Strefą T‑Mobile:
www.t-mobile.pl
www.player.pl/strefatmobile

Wyniki badania zainteresowania usługami VOD i mobilnej telewizji na urządzeniach przenośnych.

Badanie zrealizowane przez firmę PBS metodą wywiadów bezpośrednich w listopadzie 2014 na reprezentatywnej, 1000-osobowej próbie Polaków w wieku 15+

Wyniki dla grupy 15-39 użytkowników Internetu:

Połowa respondentów potwierdza, że częściej niż kiedyś ogląda filmy, seriale i programy TV za pośrednictwem Internetu

65% respondentów chce mieć możliwość oglądania filmów, seriali, programów, gdy ma na to ochotę, niezależnie od ramówki telewizyjnej,

60% ankietowanych chce mieć możliwość oglądania ulubionych filmów, seriali, programów w wysokiej jakości za pośrednictwem Internetu

48% ankietowanych chce mieć możliwość oglądania ulubionych filmów, seriali, programów na urządzeniu mobilnym np. tablecie, telefonie.

65% ankietowanych zgadza się, że za dostęp za pośrednictwem Internetu do legalnych treści w dobrej jakości zazwyczaj trzeba zapłacić

37% badanych deklaruje chęć płacenia za legalny dostęp do seriali, programów, filmów w wysokiej jakości dostępnych za pośrednictwem Internetu.

Więcej informacji:

Piotr Żaczko

Departament Komunikacji Korporacyjnej

T‑Mobile Polska S.A.

+48 22 413 4300

+48 602 207 518

pr@t-mobile.pl

Emilia Ordon

Dyrektor Public Relations i Komunikacji

Korporacyjnej TVN SA

Telefon: (+48) 502 555 937

press@tvn.pl

O T‑Mobile Polska

T‑Mobile Polska jest jednym z największych operatorów komórkowych w Polsce, obsługując prawie 15,7 mln klientów. Świadczy pełen zakres usług telekomunikacyjnych dla klientów indywidualnych oraz biznesowych. Dzięki rozpoczętej w 2014 r. integracji z GTS Poland może oferować w ramach swojego portfolio, oprócz usług mobilnych i stacjonarnych, także pełen pakiet usług ICT. Tym samym z operatora mobilnego T‑Mobile Polska staje się operatorem zintegrowanym. Klienci T‑Mobile mają także możliwość korzystania z pełnej palety usług finansowych w ramach T‑Mobile Usługi Bankowe – najbardziej zaawansowanego i innowacyjnego przykładu synergii banku i telekomu.

T‑Mobile Polska obejmuje niemal 100% populacji Polski zasięgiem swojej sieci 3G oraz ponad połowę populacji zasięgiem 4G LTE dzięki najnowocześniejszej, całkowicie zmodernizowanej infrastrukturze sieciowej. Jej doskonałość została potwierdzona w niezależnym badaniu jakości sieci.

Firma zatrudnia ponad 4500 osób, stosując najlepsze, światowe praktyki w zakresie zarządzania personelem. Dzięki temu w 2014 po raz 5 z rzędu T‑Mobile Polska został uhonorowany odznaczeniem Top Employers.

Współzałożycielem i obecnie jedynym właścicielem T‑Mobile jest globalny koncern telekomunikacyjny - Grupa Deutsche Telekom (DT), do której należą m.in. T‑Mobile i T-Systems. Grupa zatrudnia globalnie prawie 230 tysięcy pracowników i prowadzi działalność w 50 krajach na świecie, obsługując blisko 200 mln klientów. Deutsche Telekom jest jednym z globalnych liderów na rynku zintegrowanych usług telekomunikacyjnych. Posiadaj niemal 143 mln klientów telefonii komórkowej, 31 mln klientów telefonii stacjonarnej i ponad 17 mln klientów szerokopasmowego Internetu stacjonarnego.

O TVN

TVN jest wiodącym nadawcą telewizyjnym w Polsce. W swoim portfolio ma następujące kanały: TVN, TVN 7, TTV, TVN24, TVN24 Biznes i Świat, TVN Meteo, TVN Style, TVN Turbo, iTVN, Telezakupy Mango i NTL Radomsko. W 2014 roku TVN został uznany przez miesięcznik „Media i Marketing Polska” za Nadawcę 20-lecia, a kanał główny TVN i stacja informacyjna TVN24 uzyskały pozycję najbardziej opiniotwórczych stacji telewizyjnych w Polsce w okresie ostatniej dekady - wg raportu Instytutu Monitorowania Mediów.

TVN posiada również bogatą ofertę produktów online, w tym m.in. Player.pl oraz Veedo.pl.
Player.pl to  internetowa platforma wideo na żądanie, będąca odpowiedzią na zmieniający się sposób konsumpcji treści telewizyjnej i oferująca swobodny dostęp do największej biblioteki seriali, show i programów telewizyjnych. Player.pl jest dostępny m.in. na urządzeniach z systemem Android i iOS, w telewizorach wiodących producentów, na konsolach PlayStation oraz za pośrednictwem dekoderów wybranych operatorów.
Z kolei Veedo.pl to rozrywkowy portal wideo prezentujący niezwykłe talenty, wyjątkowe wydarzenia oraz hity internetu z całego świata. Umożliwia użytkownikom dodawanie filmów, przez co stanowi doskonałą platformę do prezentacji i promocji wyjątkowych talentów. Serwis  zawiera również najciekawsze krótkie filmy wideo z polskich i zagranicznych mediów.

Do TVN należy Agencja TVN – oferująca najbardziej kompleksowe usługi produkcji i dystrybucji materiałów newsowych w Europie Środkowej i Wschodniej oraz TVN Media – największe biuro sprzedaży reklam w Polsce. TVN łączy strategiczne partnerstwo z Grupą Canal+, operatorem nC+ - wiodącej platformy cyfrowej w Polsce. Jest także partnerem Ringier Axel Springer Media AG, będącego operatorem Onetu – lidera wśród portali internetowych.

Więcej informacji na stronach: http://www.tvn.pl/http://investor.tvn.pl .