Piotr Żaczko27.04.2017

T‑Mobile partnerem głównym ESL Mistrzostw Polski w 2017 roku!

T‑Mobile, realizując swoją strategię zaangażowania w obszary związane z cyfrowym stylem życia, podejmuje współpracę jako partner główny z ESL Mistrzostwami Polski – prestiżowymi rozgrywkami e-sportowymi, w których uczestnicy rywalizują o nagrody z puli wynoszącej 300 000 złotych (łącznie w dwóch sezonach rozgrywek w 2017 roku do wygrania będzie aż 300 000 złotych). W 14. sezonie głównymi tytułami są League of Legends i Counter-Strike: Global Offensive.

Rozgrywki obecnej edycji od kilku tygodni toczą się w Internecie, a ich zwieńczeniem będą finały, które odbędą się 29-30 kwietnia w katowickiej ESL Arenie. W stolicy województwa śląskiego najlepsze drużyny League of Legends rywalizować będą o 80 000 złotych, zaś zespoły CS:GO o 70 000 złotych. Wszystkie pojedynki wyłaniające mistrzów w obu grach będą transmitowane w ESL.TV Polska.

Partnerem głównym zmagań został T‑Mobile, dla którego nie jest to pierwsza współpraca z ESL Mistrzostwami Polski. Wcześniej ceniona marka wsparła finały 13. sezonu, które odbyły się w październiku ubiegłego roku w Atlas Arenie w Łodzi.

• Z uwagą śledzimy globalne trendy, zwłaszcza, jeśli dotyczą one technologii cyfrowych i społeczności wokół nich zgromadzonych. E-sport jest niewątpliwie jednym z najbardziej dynamicznie rozwijających się obszarów w tej kategorii, gromadząc stale rosnącą rzeszę fanów. Funkcjonując w cyfrowej domenie i mając jako zobowiązanie motto „Life is for sharing” chcemy wspierać zaangażowane społeczności zgromadzonej także wokół gamingu
  • – mówi Małgorzata Rybak - Dyrektor Komunikacji Korporacyjnej w T‑Mobile Polska.

T‑Mobile w ramach współpracy zaproponuje wraz z ESL Polska dodatkowe aktywności wokół rozgrywek ligowych, skierowane do fanów i obserwatorów e-sportu. Operator najlepszej w kraju sieci przygotował też specjalną ofertę Internetu mobilnego z profesjonalnymi laptopami gamingowymi, której szczegóły przedstawi wkrótce.

• Niezmiernie się cieszę, że T‑Mobile z rozmachem wszedł w świat e-sportu i został partnerem ESL Mistrzostw Polski. Transmisje te cieszą się dużym zainteresowaniem miłośników e-sportu, którzy jak pokazują badania są właśnie tą grupą użytkowników, którzy najszybciej adoptują nowinki technologiczne i oczekują szybkiego i niezawodnego dostępu do Internetu
  • – mówi Rafał Pikiewicz, dyrektor zarządzający w ESL Polska.

Szczegóły na temat ESL Mistrzostw Polski dostępne są na oficjalnej stronie turnieju.

W Polsce, podobnie jak na całym świecie e-sport znajduje się na fali wzrostowej. Jest to jedna z najdynamiczniej rozwijających się gałęzi rozrywki. Szacuje się, że wartość rynku e-sportowego, która w 2016 roku oscylowała wokół 465 mln dolarów, w roku 2019 osiągnie 1,1 mld dolarów.

Piotr Żaczko
Departament Komunikacji Korporacyjnej T‑Mobile
Piotr.zaczko@t-mobile.pl
Tel: +48 602 207 518

Adrian Kostrzębski
PR Manager Turtle Entertainment Polska
a.kostrzebski@eslgaming.com
Tel: +48 513 666 030

T- Mobile – informacje

T‑Mobile Polska jest jednym a największych operatorów komórkowych w Polsce obsługującym blisko 11 mln klientów. Oferuje usługi mobilne, stacjonarne i ICT, współtworzy także T‑Mobile Usługi Bankowe.

T‑Mobile jest także jednym z najbardziej znanych sponsorów w kraju. Firma szczególnie chętnie angażuje się w projekty łączące świat technologii i szeroko pojętej kultury. W tych ramach prowadzi platformę muzyczną T‑Mobile Electronic Beats, a teraz coraz częściej uczestniczyć będzie w wydarzeniach i projektach około-gamingowych.

ESL – informacje

ESL jest liderem w branży e-sportowej na Świecie. Organizuje największe turnieje online jak również offline w najpopularniejsze gry komputerowe m.in. Intel Extreme Masters, ESL One, ESL Pro Series oraz Starcraft II World Championship Series jak również rozgrywki dla amatorów. Firma oferuje szeroki zakres usług obejmujących obsługę firm z branży gamingowej, event management, reklamę oraz produkcję telewizyjną. Posiadamy biura w Niemczech, Polsce, Rosji Francji, Hiszpanii, Chinach oraz Stanach Zjednoczonych.

www.turtle-entertainment.pl

ZAŁĄCZNIKI