Piotr Żaczko12.02.2015

T‑Mobile Polska S.A. odznaczony certyfikatem Top Employers Polska 2015

T‑Mobile Polska S.A. otrzymał od Top Employers Institute certyfikat Top Employers 2015. Tym samym firma znalazła się w gronie najlepszych pracodawców w Polsce szósty raz z rzędu.

Top_Employers_Polska_2015

Top Employers to coroczny, międzynarodowy proces certyfikacji, prowadzony wśród czołowych pracodawców: tworzących najlepsze warunki pracy, dbających o talenty i ich rozwój na wszystkich szczeblach organizacji oraz dążących do ciągłego doskonalenia praktyk związanych z zatrudnieniem. T‑Mobile Polska ponownie znalazł się w czołówce najlepszych pracodawców w Polsce, a samo odznaczenie otrzymał po raz szósty z rzędu.

„Przyznanie T‑Mobile Polska certyfikatu Top Employer to dowód na to, że niezmiennie realizujemy w obszarze polityki personalnej najwyższe standardy. Szczególnie cieszy mnie fakt, że po raz szósty z rzędu znaleźliśmy się w gronie wyróżnionych – najlepszych pracodawców w Polsce.” - powiedziała Magdalena Gera-Pikulska, Członek Zarządu T‑Mobile Polska, odpowiedzialna za Politykę Personalną.

Polityka personalna w T‑Mobile Polska stanowi punkt odniesienia dla całej branży w wielu aspektach, np. w zakresie: dedykowanych programów dla kobiet-menedżerek, strategii rozwoju talentów, narzędzi wspierających ocenę pracowników czy programów szkoleniowych. W ramach Programu Firma Przyjazna Pracownikom pracownicy mają możliwość udziału w otwartych warsztatach poświęconych aspektom work-life balance m.in. godzeniu roli rodzica z rolą zawodową.

W firmie funkcjonuje rozbudowany i innowacyjny program wolontariatu kompetencji, w ramach którego pracownicy przy wsparciu firmy angażują się w działania na rzecz lokalnych społeczności i dzielą się swoją wiedzą i umiejętnościami. Pracownicy T‑Mobile Polska dostarczyli też inspiracji dla flagowego projektu z zakresu odpowiedzialnego biznesu – Pomocy Mierzonej Kilometrami, w który teraz z pasją się angażują.

Procesem certyfikacji zajmuje się organizacja Top Employers Institute, która analizuje najlepsze światowe praktyki w zakresie human resources i na tej podstawie wyznacza bardzo wymagające standardy dla tej kategorii. Warunkiem uzyskaniu certyfikatu w danej edycji jest uzyskanie odpowiednich, celujących wyników w badanych przez instytut parametrach. Polityka zatrudnienia każdej firmy starającej się o uzyskanie certyfikatu badana jest w oparciu o następujące kryteria:

• Strategia rozwoju talentów
• Planowanie potrzeb kadrowych
• Wdrażanie nowych pracowników (on-boarding)
• Szkolenia i rozwój
• Zarządzanie wynikami
• Rozwijanie umiejętności przywódczych
• Rozwój kariery i planowanie sukcesji
• Wynagrodzenia i świadczenia
• Kultura

Wyniki uzyskane przez T‑Mobile wyróżniały się we wszystkich ocenianych kategoriach. Spośród 100 firm, które rozpoczęły zaawansowane rozmowy certyfikacyjne, odznaczenie otrzymało 37.

Więcej informacji o polityce personalnej T‑Mobile:

www.firma.t-mobile.pl/kariera

Informacje o Top Employers Institute oraz zasadach przyznawania certyfikacji Top Employers: www.top-employers.com.