T-MOBILE29.04.2010

Bezpieczny telefon w sieci Era

Telefon uległ zniszczeniu, nie da się go naprawić, został skradziony - co zrobić? Era wprowadza usługę, która oferuje rozszerzoną gwarancję telefonu. Dzięki temu rozwiązaniu klient będzie mógł wymienić aparat nieprzydatny do użycia z powodu nieprzewidzianych zdarzeń.

Usługa Bezpieczny telefon gwarantuje klientom natychmiastową pomoc w przypadku:

• zniszczenia aparatu niemożliwego do naprawienia - klient może otrzymać nowy aparat w cenie specjalnej od 1 zł,
  • uszkodzenia mechanicznego karty SIM - natychmiastowa wymiana karty SIM za 1 zł,
  • naprawy telefonu w przypadku uszkodzeń oprogramowania oraz mechanicznych nieobjętych gwarancją producenta lub po wygaśnięciu gwarancji - klient zapłaci jedynie 10% wartości kosztów naprawy (minimum 35 zł),
  • zgłoszonej na policji kradzieży telefonu wraz z kartą SIM - klient może kupić nowy telefon od 1 zł oraz otrzyma nową kartę SIM za 1 zł,
  • nieuprawnionego użycia - w przypadku kradzieży aparatu zwrot kosztów nieuprawnionego użycia na terenie kraju.

Usługa Bezpieczny telefon została przygotowana z myślą o klientach prywatnych, którzy będą podpisywać umowę z siecią Era lub aneks do trwającej już umowy z taryfą Nowa Era, Nowa Jedyna i Era Relaks. W ramach usługi abonenci mają prawo do skorzystania z oferty rozszerzonej gwarancji już po 4 miesiącach od aktywacji usługi. Miesięczny koszt usługi wynosi od 5 złotych do 15 złotych, w zależności od wybranej taryfy:

Nowa Era 20

5 zł brutto

Nowa Era 40, Nowa Era 60, Nowa Era 80, Nowa Jedyna

10 zł brutto

Nowa Era 100, Nowa Era 120, Nowa Era 200, Era Relaks

15 zł brutto

Więcej informacji będzie dostępne na www.era.pl od dnia uruchomienia usługi, tj. 6 maja 2010 roku.

BeKaP w Erze

Równocześnie klienci mogą korzystać z usługi BeKaP, która zapewni bezpieczeństwo danych zgromadzonych w telefonach - klienci Ery, Ery Biznes, Era MIX i Tak Tak mogą przechowywać zapasowe kopie kontaktów, kalendarza i notatek na serwerze operatora.

Więcej informacji na www.era.pl; zarządzanie usługą dostępne jest pod adresem www.bekap.era.pl.

ZAŁĄCZNIKI

ZDJĘCIA